Roki

Sukupuoli: Koiras
Väri: Sininen
Syntynyt:
2005
Kotimaa: Tsekki
Kasvattaja: -
Rengas: -
Äiti: Sininen
Isä: Vihreä (/sininen)

Munkkiaratti Rokilla on erikoinen tausta. Roki matkasi alunperin Tsekeistä Suomeen, jossa sitä yritettiin pesittää kasvattajan luona+ naaraana. Pesintä ei onnistunut – ymmärrettävästi – ja Rokin koti vaihtui. Roki oli kuitenkin niin pelokas, että päästi pelkoraakuntaa jo ihmisen tullessa samaan tilaan. Edellinen omistaja oli saanut pahinta pelkoa hieman lievitettyä jo, mutta lopulta päätyi muista syistä luopumaan Rokista.

Roki tuli Lemmikkilinnut Kaijuli ry:lle sijoituslinnuksi etsimään uutta kotia. Roki oli ollut listoilla jo melko pitkään, ja sen piti mennä ensimmäisestä hoitokodistaan yhdistyksen puheenjohtaja Tiina Torikan luo hoitoon odottamaan lopullista kotiaan. Tiinalla ei ollut kuitenkaan messuilla, jossa vaihdon oli määrä tapahtua, autoa. Niinpä Roki kuljetettiin minun autollani Turkuun, jossa sen piti olla luonani pari yötä ennen TIinalle päätymistä.

Roki oli ensin hyvin pelokas. Sen häkkiä ei saanut tulla paria metriä lähemmäs, tai se alkoi huutaa ja panikoida. Niinpä aloitin aivan alkuaskeleista: kävelin kotonani hidastetusti ja juttelin niitä näitä, puhuen ajatuksiani ääneen. Hoitoaika piteni tässä vaiheessa, joten ajattelin, että eipä se haittaakaan hiukan kesytellä sitä. Kun Roki alkoi rentoutua pikkuhiljaa, huomasin sen myös pitävän paprikasta. Niinpä istahdin parin päivän päästä sen häkin äärelle paprika kädessä ja päätin, että istun siinä ainakin tunnin. Katsellessani sitä pientä sinistä, laihaa ja hiukan nuhjuista lintusta, tunsin valtavan sympatiapuuskan. Kuiskuttelin puheideni lomasta hiljaa Rokille: “Tehdäänkö diili? Jos sä syöt kolmen päivän sisällä mun kädestä, mä pidän sut.” Meni kymmenen minuuttia, ja Roki söi ensimmäistä kertaa elämässään ihmisen kädestä. Niinpä Roki jäi kolmen kuukauden koeajalle. Sen aikana se kesyyntyi valtavasti ja jäi kuin jäikin vankaksi osaksi perhettämme. Nykyisin Roki tulee kädelle, olalle, syliin, pään päälle ja nauttii ihmisenkin läsnäolosta. Sen suurta herkkua on paprikan lisäksi salaatti, jota se tulee mieluusti ottamaan kädestä. Roki osaa sanoa oman nimensä lisäksi “Terve!”, “Pörrö” sekä pari vähemmän imartelevaa sanaa. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *