Pesän uudelleensisustus a la Inanna

risupesa

Pikkuhiljaa on pöntön suuaukolle muodostunut jonkinlainen risupöheikkö, joka ilmeisesti yrittää olla munkkiarattipesän “eteinen”. Mietin hetken, miksi munkit eivät käy pesässä enää ja sain facepalmata huomatessani, että ne pällit olivat asetelleet kaksi risua suoraan suuaukon eteen niin, ettei pesään enää päässyt. Selitti tämänpäiväisen poikkeuksellisen äänekkään kärinän. Tsekkasin myös, mitä kaikkea pesään olikaan päätynyt. Siellä oli tikkuja, risuja, sulkia… ruoantähteitä… ja muuta mukavaa. Lisäksi huomasin, että syömäpuikot, jotka Roki oli roudannut pesään, olivat kadonneet pois. Olin nähnyt Inannan aiemmin tiputtelevan niitä veks pesästä, mutta en tiennyt, että se dissasi miehensä sisustusmaku niin paljon, että pisti sen täysin uusiksi. Vähin äänin siivosin mädäntyvät paprikat pois pöntöstä ja kerroin nätisti kaksikolle, että ruoka viedään pesään sitten, kun siellä on poikasia – ei vielä.

munkkipontto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *