Munkkiarattien elämää

Pistinpä viimein tämän bloginkin toimimaan! :) Sivustolla kirjoitellaan kaikenlaista munkkiarateista. Lisäksi kerron oman pariskuntani, Rokin ja Inannan, touhuista.

Tällä hetkellä kaksikko väsäilee pesää. Tarkoitukseni on tarjota mahdollisuus “puoliksi luomuun” pesään, eli pöntön lisäksi emot saavat rakentaa risuista ja tikuista osan pesästä.  Munkkiaratithan tekevät pesäänsä luonnossa kolme kammiota: eteisen, “makuuhuoneen” ja pienten poikasten kammion perälle. Roki ja Inanna työstävät jonkinasteista eteiskäytävää ilmeisesti tällä hetkellä. Normaalisti munkkiarateille olisi parasta olla L-kirjaimen muotoinen pesä, mutta usein pesitys onnistuu myös tavallisessa pöntössä. Itselläni on toistaiseksi tavallinen pönttö, mutta mikäli se ei toimi, teetän toisenlaisen. Ainakin nyt pari vaikuttaa hyvin innostuneelta!

Tässä videota tämänpäiväisestä pesänrakentelusessiosta:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *